isbjorn.png
bobler.png

Til frokost og lunsj vil familiens yngste gjerne ha Polarkaviar på brødskiven. Det gjør at barna får i seg 50 prosent mer omega-3 sammenlignet vanlig kaviar, samtidig som familien har funnet sine triks med pålegget som gjør måltidene morsommere.

Cornelia Qvist (34), Sigve Nesbakk (35) og deres to barn Aurora (4) og Ludvig (2) er samlet rundt kjøkkenbordet og klare for en god, felles frokost. Foto: Privat

Psst:
Visste du at vi deler umettet fett inn i enumettet og flerumettet fett? Omega-3 er en del av de flerumettede fettsyrene, og omega-3-fettsyrer får du både fra planteriket og dyreriket (særlig fet fisk). 

NY_Polarkaviar tube.png
fisk-1.png

Hva er Polarkaviar?

🐟 Mills Polarkaviar er laget med torskerogn, rapsolje og torskeolje, noe som innebærer at produktet har et høyt innhold av umettet fett, deriblant omega-3.

👶 Polarkaviar har en god og mild smak som gjør den populær hos de minste.

🍞 Kun to skiver med Polarkaviar er nok for å dekke dagsbehovet ditt. Dette er fordi Polarkaviar inneholder mer enn 50 prosent mer omega-3 enn vanlig kaviar.

🌊 Les mer om Polarkaviar her.

To tips som inspirerer barna til å spise sunt og godt

En sikker vinner er å tegne på brødskiven: kruseduller, mønster, ansikter og bokstaver.

– Barna liker det veldig godt når vi skriver bokstavene deres på skiven med for eksempel smøreost eller Polarkaviar. Og når bokstaven A eller L er betraktet og vurdert fin nok, så liker de å smøre utover brødskiven selv, forteller Sigve.

Test deg selv: Kroppen din trenger omega-3, men vet du hvorfor?

Aurora (4) er klar for frokost og pappa Sigve tegner bokstaven “A” på brødskiven med Polarkaviar. Hun får selv smøre den utover brødskiven. Å la barna få være med på å lage sin egen mat gir dem ofte enda mer matglede og spiselyst. Foto: Privat

På utkikk etter morsomme måltider til barna? Her er tre kjappe tips med Polarkaviar som dekker behovet for omega-3:

Det aller beste «trikset» for å skape en fin frokosttid er likevel gode, sunne pålegg som barna liker. 

– De skal kunne finne glede i det de spiser, og spise det fordi de liker det og ikke fordi de må. Da er det perfekt med sunne pålegg som også smaker godt, sier Cornelia.

🐟 Les mer om Polarkaviar her.

Utelunsj i dukkestuen i hagen er et absolutt høydepunkt midt på dagen. Her klargjøres et knekkebrød med Polarkaviar av storesøster, mens Ludvig følger ivrig med. Foto: Privat

fisk-4.png

Slik dekker du behovet

Omega-3 er viktig for barn for å utvikle og opprettholde normal hjerne- og synsfunksjon, forteller hun.

– For voksne har det en effekt på hjerte- og karsykdommer. Dette fordi omega-3 reduserer noen fettstoffer i kroppen og dermed er gunstig for både hjertet vårt og blodårene. Omega-3 produserer også stoffer som hemmer betennelsesreaksjoner i kroppen vår.

– Mange nordmenn tror de får i seg nok omega-3, men gjør de egentlig det?

– Hvis du for eksempel spiser 300-450 gram fisk i uka så skal det dekke behovet. Det vil si omtrent to-tre fiskemiddager ukentlig. Men mange nordmenn spiser ikke nok fisk til middag, så her kan fiskepålegg være et godt alternativ, sier Byfuglien.

laks.png
laks.png
laks.png
fisk-2.png
skive.png
skive.png
skive.png
skive.png
NY_Polarkaviar tube.png
NY_Kaviar Original tube.png

50 prosent

mer omega-3

Polarkaviar inneholder

Det gjør det enklere for hele familien å dekke behovet av omega-3. Bare se her:

Kaviar er et kjent fiskepålegg i Norge, men ernæringssjefen viser til at :

To brødskiver med Polarkaviar er nok for å dekke ditt daglige behov for omega-3. 

For å få i deg samme mengde omega-3 må du spise tre brødskiver med vanlig kaviar hver dag.

sammenlignet med vanlig kaviar

skive.png
fisk-3.png
fisk-2.png

Rollemodeller for matglede

Å vektlegge matgleden tror også Marte Gjeitung Byfuglien er smart. Hun er helse- og ernæringssjef i Mills, og er veldig opptatt av at foreldrene skal være gode rollemodeller og sørge for at mat og måltider får et positivt fortegn.

Tips fra ernæringssjefen:
– Tubepålegg som Polarkaviar gjør det lett for barn å prøve å klemme ut og smøre på brødskiven selv. Foto: Mills

NY_Polarkaviar tube.png
skive.png
skive.png

Psst:
Helsemyndighetene anbefaler at én prosent av det daglige energiinntaket består av omega 3. Spiser du 300 til 450 gram fisk, hvorav 200 g fet fisk i uken, eller to skiver brød med Polarkaviar om dagen, vil du kunne klare det.

NY_Polarkaviar tube.png
isbjorn.png

– Glede smitter, så det er lurt å uttrykke at mat og måltider er noe vi verdsetter, og at vanlig og variert mat er bra. Det er dessuten mye sosial læring i et måltid, så foreldre bør prøve å få fokuset bort fra tallerkenen og heller fokusere på selve måltidssituasjonen og gleden rundt, sier ernæringsfysiologen.

– Hvordan gjør man det?

– Jeg tror det er viktig å pirre barnas nysgjerrighet på mat. La dem utforske og smake på maten, fortell dem hva ting heter og hvor maten kommer fra og la dem hjelpe til med det de klarer. 

Byfuglien, som selv har tre barn, forteller at hun pleier å involvere barna i selve matlagingen, men også planleggingen.

– Jeg gir dem medbestemmelse med visse rammer. Rammene er helsemyndighetenes kostråd. De får lov til å komme med innspill og forslag til hva vi skal spise, men det er mitt ansvar at de får et variert kosthold. 

Visste du at ...
det er fysiologisk betinget når barn er sensitive overfor smak og konsistens?

I utgangspunktet trekkes barn mot det søte og til en viss grad det salte. Men når barnet er mellom fire og syv-åtte måneder gammelt, åpner det første smaksvinduet seg. 

NY_Polarkaviar tube.png
isbjorn.png

– Da er de åpne for nye smaker og konsistenser, så her bør man teste ut en del nye pålegg, for eksempel Polarkaviar, som både er mild på smak og inneholder mye omega 3. For etter denne åpningen lukker smaksvinduet seg fram til 5-6-årsalderen, forteller helse- og ernæringssjef i Mills, Marte Gjeitung Byfuglien.

fisk-1.png

Smaksvinduet

Visste du at ...

det er fysiologisk betinget når barn er sensitive overfor smak og konsistens?

I utgangspunktet trekkes barn mot det søte og til en viss grad det salte. Men når barnet er mellom fire og syv-åtte måneder gammelt, åpner det første smaksvinduet seg. 

– Da er de åpne for nye smaker og konsistenser, så her bør man teste ut en del nye pålegg, for eksempel Polarkaviar, som både er mild på smak og inneholder mye omega 3. For etter denne åpningen lukker smaksvinduet seg fram til 5-6-årsalderen, forteller helse- og ernæringssjef i Mills, Marte Gjeitung Byfuglien.

🐟 Les mer om Polarkaviar her.

Psst:
Gode kilder til omega-3 får vi fra nesten alt av fet fisk i havet, som makrell, laks, sild, ørret, ansjos eller sardiner. Det mange ikke vet er at vi også får gode kilder til omega-3 fra planteriket, gjennom blant annet rapsolje, soyaolje, linfrø, chiafrø og valnøtter.

NY_Polarkaviar tube.png
fisk-2.png

– Ikke tenk så mye på enkeltmåltider

Norske undersøkelser viser at 30 prosent av voksne er bekymret for barnets kosthold, og kan oppleve dem som kresne, men Byfuglien tror at mange foreldre overvurderer hvor kresne barna deres er, og glemmer alle de gangene man faktisk får det til og barnet spiser godt.

– Det er viktig å se matinntaket over en lengre periode, og ikke henge seg så mye opp i enkeltmåltider. Da ser veldig mange at det kanskje ikke var så ille som man trodde. Og så lenge foreldrene passer på å kjøpe inn variert og næringsrik mat, så får barnet i seg den maten det trenger over tid, understreker ernæringsfysiologen.

🐟 Les mer om Polarkaviar her.

Vinn flotte premier fra Polarn O. Pyret:

Delta i konkurransen under og bli med i trekningen av deilige fleecejakker som barna kan bruke året rundt.

Til toppen

Produsert av Schibsted Partnerstudio for Polarkaviar

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2020 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)
tracker