I juni kan du se danseteatret som Nasjonalballettens huskoreograf Alan Lucien Øyen, har skapt sammen med det verdenskjente dansekompaniet Tanztheater Pina Bausch.
I juni kan du se danseteatret som Nasjonalballettens huskoreograf Alan Lucien Øyen, har skapt sammen med det verdenskjente dansekompaniet Tanztheater Pina Bausch.

Disse stykkene og konsertene bør du få med deg i månedene fremover

Nationaltheatret, Oslo Nye Teater, Det Norske Teatret, Oslo-Filharmonien og Den Norske Opera & Ballett gir sine beste tips for juni-måned og tiden fremover.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

«På Scenen i Oslo» er et samarbeid mellom Nationaltheatret, Oslo Nye Teater, Det Norske Teatret, Oslo-Filharmonien og Den Norske Opera & Ballett. Hver måned vil du få scenehusenes beste tips. Saken er produsert av Brand Studio på oppdrag fra scenehusene.

Her er juni-tipsene fra Den Norske Opera & Ballett:

21. juni hyller Operaorkesteret verdens hav med «A Sea Symphony» av Ralph Vaughan Williams.
21. juni hyller Operaorkesteret verdens hav med «A Sea Symphony» av Ralph Vaughan Williams.

1. Tanztheater Wuppertal Pina Bausch

Danseren og koreografen Pina Bausch’ særegne danseteater er kjent for å ha revolusjonert dansen. I 1973 dannet hun dansekompaniet Tanztheater Pina Bausch, og gjennom danseteateret fikk hun betydelig innflytelse på moderne dans.

Etter at hun døde i 2009, har kompaniet fortsatt å danse verkene hennes verden over. Nå har de for første gang hyret inn to koreografer til å skape nye forestillinger, og en av dem er Nasjonalballettens huskoreograf Alan Lucien Øyen.

– Jeg er så beæret over å være en del av denne opplevelsen. Alle danserne hennes er utrolig. Jeg har ærefrykt for dem alle, og er fortsatt i en tilstand av vantro til det faktum at jeg blir tilbudt å jobbe med dette kompaniet, sier Alan Lucien Øyen.

Forestillingen spilles fra 24. til 27. juni. Les mer og bestill billetter her.

2. Konsert med Operaorkesteret – Sea Symphony

21. juni spiller Operaorkesteret Ralph Vaughan Williams’ verk «A Sea Symphony» sammen med Operakoret og solister.

Verket består av fire satser, og hver av satsene er en optimistisk hyllest til verdens hav og heroiske sjømenn. Les mer om konserten og bestill billetter her.

Se hele spilleplanen til Den Norske Opera & Ballett her

Her er juni-tipsene fra Oslo-Filharmonien:

Richard Beymer og Natalie Wood i filmatiseringen av  «West Side Story» fra 1961.
Richard Beymer og Natalie Wood i filmatiseringen av «West Side Story» fra 1961.

1. Best of Bernstein!

Komponisten og dirigenten Leonard Bernstein er kanskje aller mest kjent for musikken til West Side Story, som er en av tidenes største musikalsuksesser.

I 2018 ville han blitt 100 år, og Oslo-Filharmonien feirer jubileet med en ellevill festkonsert med fullt kor og orkester. Festkonserten blir en musikalsk godtepose med stykker både fra West Side Story, Candide, On The Town, Peter Pan og andre kjente filmer og musikaler.

– Leonard Bernstein er første inngang til den klassiske musikken for mange publikummere. Her vil det syde og koke, så ta med en venn, og kom, sier direktør Ingrid Røynesdal.

Oslo-Filharmonien spiller «Best of Bernstein» torsdag 22. og fredag 23.november. Les mer og bestill billetter her.

2. Lag din egen favorittserie

Nå kan du lage din helt egen konsertserie. Enten du liker Bach, Beethoven, Mozart, Grieg, Tsjaikovskij eller Rachmaninoff, kan du sette sammen minst seks mesterverk med Oslo-Filharmonien og bli plukk & mix-abonnent.

– Jeg setter stor pris på friheten til å velge mine favorittkonserter på dager som passer for meg. Når bestillingen er klar i mai, har jeg et helt år med gode konsertopplevelser å se frem til, sier Erik Sevestre, Plukk & mix-abonnent i syv år.

Slik blir du Plukk & Mix-abonnent.

Se hele spilleplanen til Oslo-Filharmonien her

Her er juni-tipsene fra Det Norske Teatret:

 I «Blokk til blokk» forteller Martin, Jonathan (Castro) og Felipe (Fela) historiene sine og tar publikum med inn i blokka i Groruddalen, bak musikken og tekstene.
I «Blokk til blokk» forteller Martin, Jonathan (Castro) og Felipe (Fela) historiene sine og tar publikum med inn i blokka i Groruddalen, bak musikken og tekstene.

1. Blokk til blokk

– En opplevelse som er større enn en konsert og rikere enn en vanlig forestilling, skrev Aftenpostens anmelder da «Blokk til blokk» hadde premiere på Det Norske Teatret i januar.

Dagsavisens anmelder mente at «forestillingen burde bli obligatorisk», og siden premieren har salen vært fullsatt. Nå er «Blokk til Blokk» tilbake med flere forestillinger om å hvordan det er å vokse opp i en av Oslos drabantbyer.

Don Martin, Castro og Fela har i lang tid vært markante stemmer innen norsk rap. I forestillingen forteller de sine historier og tar med publikum inn i miljøet på Romsås og bak musikken.

– Hvis ingen sier noe bra om oss, skal vi si noe bra om oss, sier Don Martin.

Les mer om stykket og finn billetter her.

2. Heddadagene på Det Norske Teatret

8. til 17. juni går den årlige teaterfestivalen «Heddadagene» av stabelen. Festivalen arrangeres av 31 scenekunstinstitusjoner fra hele landet og vises på åtte vertsteatre i Oslo.

Det er hele 47 titler i festivalprogrammet, og du kan se flere av forestillingene på Det Norske Teatret. Du finner hele programmet for Heddadagene her.

Se hele spilleplanen til Det Norske Teatret her

Her er juni-tipsene fra Nationaltheatret:

«Nils Klims reise til underverdenen» er en humoristisk og varm fortelling for hele familien om å navigere uten spilleregler.
«Nils Klims reise til underverdenen» er en humoristisk og varm fortelling for hele familien om å navigere uten spilleregler.

1. Nils Klims reise til underverdenen

– Er Holberg for barn? Trampeklappende barn på Torshovteatret vil rope et rungende «ja», skrev Aftenpostens anmelder da «Nils Klim reise til underverdenen» hadde premiere i fjor høst, og ga familieforestillingen karakteren fem.

Stykket handler om unge Nils Klim som ved et uhell lander på Nazar, en egen planet inne i selve jordkloden hvor alt er snudd på hodet. Historien ble skrevet av Ludvig Holberg i 1741 og var Nordens første science fiction-roman.

Nå er Nils Klim tilbake på Torshovteatret i juni. Les mer om forestillingen og bestill billetter her.

2. Engler i Amerika

Året er 1985 og et dødelig virus har spredt seg blant de homoseksuelle i USA. I New York sitter advokat Roy Cohn, tidligere rådgiver for Donald Trump, midt i det politiske edderkoppnettet, men ender selv opp med å bli fanget mellom liv og død.

«Engler i Amerika» er vårens storsatsing på Nationaltheatret – og roses av norske anmeldere, som har gitt forestillingen tre 6’ere og to 5’ere.

– «Engler i Amerika» strekker seg mot teaterets og virkelighetens himmel, med lysende stjerner i alle roller, skriver Aftenpostens anmelder.

Stykket spilles i to deler, men det går også an å se det i sin helhet. Les mer og kjøp billetter her.

Se hele spilleplanen til Nationaltheatret her

Her er juni-tipsene fra Oslo Nye Teater:

Trond Høvik spiller Julius i Oslo Nye Teaters store julesatsing, «Snøfall».
Trond Høvik spiller Julius i Oslo Nye Teaters store julesatsing, «Snøfall».

1. Snøfall

«Snøfall» overtar stafettpinnen fra «Jul i Blåfjell» som Oslo Nye Teaters store julesatsing, og du kan sikre deg billetter til familieforestillingen allerede nå.

«Snøfall» handler om ni år gamle foreldreløse Selma. Hun sender brev til julenissen hvor hun ber om det hun ønsker seg aller mest her i verden: en familie.

– Tilbakemeldingene fra folket er enorme. Serien både favner tradisjonene og bærer med seg en klassisk historie som får oss til å le og gråte, sier Johannes Joner, som spiller karakteren IQ i «Snøfall».

«Snøfall» har urpremière 1. november på Oslo Nye Hovedscenen. Her kjøper du billetter til forestillingen.

2. Jacobsen, værsågod!

70 år gamle Anne Marit Jacobsen har ingen planer om å ta det rolig med det første, og er til høsten tilbake på humorscenen med «Jacobsen, værsågod!» – en morsom, musikalsk og aldri så lite absurd forestilling.

– Jeg sitter her fordi jeg skal gjøre noe helt utrolig. Noe jeg har drømt om hele livet. Jeg kan velge fritt. Dere skal få se rollene jeg har spilt, men jeg har så mye ugjort, sier Jacobsen.

I «Jacobsen, værsågod!» får vi et innblikk i den kaosskuffen som er Anne Marit Jacobsens karrière. Stykket er produsert av Feelgood Scene og Oslo Nye Teater i samarbeid med Riksteatret.

Les mer om stykket og finn billetter her.

Se hele spilleplanen til Oslo Nye Teater her